Erik van der Meijden nieuwe CEO Exact

Exact benoemt de voormalige Getronics-topman in maart tot ceo.

De Nederlandse softwareleverancier Exact benoemt de voormalige Getronics-topman Erik van der Meijden midden maart 2012 tot ceo.

Van der Meijden stapte op 1 mei 2011 op als baas van ict-dienstverlener Getronics, nu bekend als KPN Corporate Market. Hij volgt interim-ceo Max Timmer op, die in april zijn functie in de raad van bestuur neerlegt.

De benoeming van Van der Meijden wordt op 26 april 2012 voorgelegd aan de aandeelhouders. Zij moeten officieel nog goedkeuring verlenen aan zijn benoeming.

De zoektocht naar een geschikte kandidaat heeft lang geduurd. De eerste kandidaten met wie de bedrijfstop sprak, werden allen te licht bevonden. De beoogde topman van Exact moest voldoen aan een zwaarder profiel dan een doorsnee directeur van een softwarebedrijf. Dit hangt volgens het bedrijf samen met de internationale schaal van het bedrijf en het productenportfolio.

De zoektocht naar een ceo begon in maart 2011 toen ceo Martijn Janmaat na een jaar het bedrijf besloot te verlaten. In de tussentijd werd financieel directeur Max Timmer benoemd tot interim topman. Hij werd in zijn functie ondersteund door Rob Hoevens, een van de bestuurders van Exact.

In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content