Etienne Blomme verlaat ‘zijn’ Telenet

Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

Etienne Blomme, die nog bij de oprichting van Telenet betrokken was, is sinds deze week met pensioen.

Etienne Blomme, die nog bij de oprichting van Telenet in 1996 betrokken was, is sinds deze week met pensioen. Hij blijft wel voorzitter van Cable Belgium.

De 60-jarige Etienne Blomme kent de Belgische kabelsector als zijn broekzak. Na een lange loopbaan bij Siemens-Atea in Herentals, begon de innemende Blomme in 1994 bij de kabelopertor Integan. Daar werkte hij als lid van de stuurgroep aan het businessplan dat moest leiden tot de oprichting van Telenet.

Hij stuurde tevens de onderhandelingen tussen de vijf kabelmaatschappijen (Interkabel) en werd lid van de raad van bestuur van Telenet. In ’99 werd hij coo van Telenet en maakte hij alle strategische technologische keuzes. Sinds 2005 was Etienne Blomme secretaris-generaal en senior vice president corporate affairs.

Zijn kennis werd erg gewaardeerd want hij was actief in de bestuursraden van het platform van alternatieve operatoren Medianet Vlaanderen, ADM, Voka Mechelen en het breedbandinstituut IBBT. Etienne Blomme zit in het e-vrt medialab en blijft voorzitter van Cable Belgium dat vijf kabeloperatoren verenigt, waaronder Telenet, Voo en Numéricable.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content