Eugeen Beckers wordt ceo van Zenitel

Vanaf 1 januari wordt Eugeen Beckers ceo van de Brusselse telecomgroep Zenitel. Hij zal Eric Hoving vervangen.

Vanaf 1 januari wordt Eugeen Beckers ceo van de Brusselse telecomgroep Zenitel. Hij zal Eric Hoving vervangen.

Hoving blijft wel lid van de raad van bestuur van Zenitel. Hij wordt bedankt voor zijn inspanningen om de “strategische transformatie van Zenitel” te hebben geleid. Het is niettemin bekend dat Zenitel het moeilijk heeft. De halfjaarresultaten van het bedrijf, gepubliceerd in september, betekenden een zware val op de beurs. De belangrijkste reden voor de vrije val van aandelen bleek – naast een nettoverlies in de eerste jaarhelft van zo’n 2,9 miljoen euro – het feit dat Zenitel in zijn cijfers geen voorspelling wilde doen over de operationele cashflow op jaarbasis. De omzet van het bedrijf was wel gestegen, met dank aan de inkomsten uit het Astrid-netwerk (voor hulpdiensten).

Voor het hele jaar 2007 verwachtte Zenitel toen een omzet van zowat 100 miljoen euro, exclusief de omzet van de afgestoten activiteiten (12,7 miljoen euro). De groep waarschuwde wel dat de kosten van de reorganisatie in de Benelux op de resultaten zouden wegen.

De nieuwe ceo moet het bedrijf naar ‘operational excellence’ leiden, klinkt het. Eugeen Beckers is een man met ervaring. Hij werkte van 2003 tot begin 2007 als ceo van het geprivatiseerde staatstelecombedrijf van Madagascar, Telma. Daarvóór maakte hij 10 jaar lang het mooie weer bij BT, onder meer als managing director van Cegetel Entreprises in Frankrijk en als country manager van BT België.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content