Europese Amazon-medewerkers staken op Black Friday

. © REUTERS

Bij de distributiehub van Amazon in Italië wordt vandaag voor het eerst gestaakt. Ook op zes Duitse opslagplaatsen van het bedrijf wordt gestaakt, net op een van de populairste online shoppingdagen van het jaar.

Volgens de Italiaanse bonden zouden meer dan 500 medewerkers in de hub in Piancenza in Noord-Italië meewerken met de staking. Tegelijk zouden ze geen overuren meer willen doen tot 31 december. Dat is voor veel winkels net de drukste periode van het jaar door de feestdagen.

De Italiaanse staking komt er omdat Amazon en zijn werknemers het niet eens geraken over de bonus die ze kunnen krijgen. Het bedrijf stelt er zo’n 1.600 mensen tewerk volgens Reuters.

Ook in zes distributiecentra in Duitsland zou vandaag gestaakt worden, hier is er al langer ongenoegen over de loons- en werkomstandigheden. Mogelijk kan dat ook gevolgen hebben voor Belgische klanten, gezien de Nederlandstalige Amazon-site onder de Duitse vestiging valt.

Amazon Italië zegt intussen dat het zijn best doet om leveringen tijdig af te handelen en benadrukt dat het zijn medewerkers niet onderbetaalt en van extralegale voordelen voorziet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content