‘Europese directeur Tesla stapt op na ruzie met Elon Musk’

De directeur van de Europese activiteiten van Tesla, Jan Oehmicke, stapt na amper een jaar op. Dat meldde het Duitse zakenblad WirtschaftsWoche. Daarmee moet de fabrikant van elektrische auto’s in korte tijd opnieuw afscheid nemen van een topbestuurder.

Oehmicke trad in juli vorig jaar in dienst bij Tesla. Hij werkte eerder bijna twintig jaar voor BMW. Oehmicke zou in aanvaring zijn gekomen met topman Elon Musk vanwege de rommelig verlopen lancering van de Tesla Model 3 op de Europese markt eerder dit jaar. Die introductie ging gepaard met leveringsproblemen, waardoor Tesla in het eerste kwartaal forse verliezen in de boeken moest zetten.

Leegloop

Dinsdag werd door ingewijden ook gemeld dat topbestuurder Steve MacManus Tesla verlaat voor concurrent Lucid Motors, zo meldt zakenblad Business Insider. Hij was vicepresident op het gebied van interieur- en exterieurontwerp bij het bedrijf van Elon Musk.

Vorige week werd nog bekend dat het hoofd productie van Tesla, Peter Hochholdinger, vertrekt bij het Amerikaanse bedrijf. Hij was binnen Tesla de persoon met de meeste ervaring op het gebied van massaproductie van auto’s.

Ook andere bestuurders zijn de afgelopen tijd weggegaan bij de autofabrikant.

Partner Content