Ex-KPN-baas Ad Scheepbouwer koopt zich in bij Fox-IT

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Voormalig KPN-ceo Ad Scheepbouwer heeft zich ingekocht bij het Nederlandse securitybedrijf Fox-IT.

Voormalig KPN-ceo Ad Scheepbouwer heeft zich ingekocht bij het Nederlandse securitybedrijf Fox-IT.

Scheepbouwer wordt voor een derde eigenaar van het Delftse securitybedrijf Fox-IT, naast oprichters Ronald Prins en Menno van der Marel. Hij gaat ook deel uitmaken van de directie. Het snelgroeiende Fox-IT heeft naam en faam verworven als securityspecialist voor overheden en grote bedrijven. Bij ons het bedrijf vooral bekend van enkele onthullingen rond het ter ziele gegane Diginotar, dat pas overgenomen was door het Belgisch-Amerikaanse Vasco. Diginotar, een Nederlandse ‘certificate authority’, bleek gehackt te zijn, waardoor zijn certificaten werden misbruikt. Nadien werd duidelijk dat het bedrijf zelfs geen antivirus had draaien.

Ad Scheepbouwer staat nog altijd te boek als de man die de Nederlandse telecomreus KPN in 2001 van de ondergang redde na een harde sanering. In 2011 werd hij daar opgevolgd door Eelco Blok. Vóór zijn periode bij KPN leidde hij jaren postfirma PTT Post – waar hij overigens was aangesteld door toenmalig minister van Verkeer & Waterstaat Neelie Kroes, de huidige eurocomissaris voor de Digitale Agenda – en vervolgens ook koerierbedrijf TNT.

Scheepbouwer wil zijn doorheen de jaren opgebouwde netwerk en ervaring inzetten om van Fox-IT een internationale securityspeler te maken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content