FBI overweegt om blowende informatici te rekruteren

© Flickr/Verdusco 01

In de strijd tegen cyberterreur moet de FBI op zoek naar uitstekende informatici. Maar de nultolerantie rond cannabis bemoeilijkt die zoektocht.

In de strijd tegen cyberterreur moet de FBI op zoek naar uitstekende informatici. Maar de nultolerantie rond cannabis bemoeilijkt die zoektocht.

Dat stelt FBI-directeur James B. Comey tijdens een uiteenzetting in New York. Wie bij de FBI wil beginnen mag de afgelopen drie jaar geen drugs hebben gebruikt. Maar volgens Comey zijn veel topprogrammeurs en hackers niet vies van een jointje, wat hen belet te solliciteren.

Comey zei dat de FBI overweegt om de nultolerantie nu te schrappen. Of dat wil zeggen dat die wordt ingekort, of helemaal wordt geschrapt is niet duidelijk. Maar hij maakte wel duidelijk dat de organisatie te weinig goede krachten kan aanwerven als ze elke blower per definitie moeten weigeren.

“Ik moet een superteam aannemen om de strijd met cybercriminelen aan te gaan terwijl sommige van de sollicitanten weed roken op weg naar hun interview,” aldus Coney volgens de Wall Street Journal. Toen iemand uit de zaal liet weten iemand te kennen die door de termijn van drie jaren niet solliciteerde. Hij kreeg het advies om zich alsnog kandidaat te stellen.

De FBI kreeg van het Amerikaanse Congress toestemming om tweeduizend extra manschappen aan te werven. Een groot deel daarvan zijn informatici die de strijd tegen cyberterrorisme moeten aan gaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content