Foxconn sluit fabriek na massale vechtpartij

Foxconn heeft een eigen fabriek in de Chinese stad Taiyuan gesloten nadat er rellen waren uitgebroken tussen 2.000 medewerkers.

Foxconn heeft een eigen fabriek in de Chinese stad Taiyuan gesloten nadat er rellen waren uitgebroken tussen 2.000 medewerkers. Dat liet de fabrikant van computeronderdelen weten, die levert aan bedrijven als Apple, Hewlett-Packard, Dell en Microsoft.

Het bedrijf zei in een verklaring dat een persoonlijk geschil tussen een aantal werknemers in een slaapzaal escaleerde. Zeker veertig mensen raakten gewond bij de rellen. De vestiging blijft dicht gedurende het onderzoek naar de oorzaak van de onrust.

Het persbureau Xinhua News meldde dat de politie 5.000 agenten naar de fabriek stuurde om de rust te herstellen. De fabriek in Taiyuan telt 79.000 werknemers.

In totaal werken meer dan een miljoen mensen bij Foxconn in China. Foxconn maakt deel uit van de Hon Hai Group uit Taiwan. Het bedrijf kwam vaak in opspraak vanwege de slechte arbeidsomstandigheden in de fabrieken en de lage lonen.

Bron: Belga

Partner Content