Freddy Van den Wyngaert is CIO of the Year 2008

Freddy Van den Wyngaert, de cio van Agfa Healthcare, is door Data News verkozen tot ‘CIO of the Year 2008’. Er werden ook twee ‘ICT Innovators of the Year’ gelauwerd.

Freddy Van den Wyngaert, de cio van Agfa Healthcare, is door Data News verkozen tot ‘CIO of the Year 2008’. Er werden ook twee ‘ICT Innovators of the Year’ gelauwerd.

De prestigieuze awards werden gisteravond overhandigd tijdens de ‘ICT Manager Contest’, dat jaarlijks georganiseerd wordt door Data News, in samenwerking met zusterblad Business ICT.

[Freddy Van den Wyngaert] kreeg de titel ‘CIO of the Year’ op basis van de criteria ‘leadership & execution’, ‘business impact’ en ‘visibiliteit op de Belgische ict-markt’.

Na een loopbaan van 20 jaar bij ExxonMobil Chemical ging Van den Wyngaert eind 2000 aan de slag bij de Agfa-groep. Sinds vorig jaar is hij cio van Agfa Healthcare en leidt hij de transitie van analoog naar digitaal. Van den Wijngaert is tevens vice-voorzitter van het CIO Forum en bestuurslid van EuroCio netwerk en ADM.

Freddy Van Den Wyngaert werd door 1700 Data News-lezers tot de top drie van Belgische cio’s verkozen. Een uitgebreide jury van professoren, eminente it-persoonlijkheden en vertegenwoordigers van diverse gebruikersgroepen bekroonde hem uiteindelijk tot cio van het jaar.

Voorts waren er de prijzen voor de ‘ICT Innovators of the Year’. Zij moesten hun ict-project komen verdedigen voor een academische jury. [Filip Pynckels], directeur-generaal ict van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken, haalde het in de categorie publieke sector met zijn ‘Gear up’ project. In de private sector kreeg directeur informatica [Alain Conrath] van de Landsbond der Christelijke Mutualiteiten de prijs voor zijn ‘Cosmos’ project en zijn indrukwekkende ‘OneShot’ migratie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content