‘Gates uit bestuur Microsoft wegens relatie met medewerkster’

Bill Gates.

Bestuursleden van Microsoft zouden vorig jaar hebben bepaald dat Bill Gates zich moest terugtrekken uit het bestuur. Hiertoe werd besloten nadat een affaire van Gates met een vrouwelijke medewerkster aan het licht was gekomen, schrijft de Wall Street Journal. Volgens bronnen ging het om een ongepaste, romantische relatie tussen de multimiljardair en de vrouw.

Gates maakte vorig jaar bekend uit het bestuur van het door hem opgerichte bedrijf te stappen. Naar eigen zeggen deed hij dat om meer tijd te hebben voor filantropie. Wel bleef hij betrokken als adviseur van de bestuursvoorzitter.

Niet langer gepast

De bestuursleden huurden in 2019 een advocatenkantoor in om de relatie te onderzoeken, nadat een andere medewerker van Microsoft in een brief had beweerd dat Gates en de vrouw jarenlang een seksuele relatie hadden gehad. Gedurende het onderzoek zouden sommige leden hebben besloten dat het niet langer gepast was voor Gates om aan te blijven als bestuurslid. De Microsoft-oprichter zou zijn opgestapt voordat het onderzoek was afgerond.

Een woordvoerder van Microsoft bevestigt aan de Wall Street Journal dat in de tweede helft van 2019 melding is gemaakt van een intieme relatie die Gates in het jaar 2000 zou hebben geïnitieerd met een medewerkster van het bedrijf. Een bestuurscomité heeft de melding vervolgens met behulp van een extern advocatenkantoor onderzocht. De woordvoerder van Gates bevestigt aan de krant dat de multimiljardair bijna twintig jaar geleden een affaire zou hebben gehad. Zijn beslissing om zich terug te trekken uit het bestuur zou daar echter volledig los van staan.

Gates en zijn vrouw Melinda lieten eerder deze maand weten na een huwelijk van 27 jaar te gaan scheiden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content