Gates voor de twintigste keer rijkste Amerikaan

De oprichter van Microsoft is voor het twintigste jaar op rij de rijkste Amerikaan. Ook wereldwijd krijgt hij die titel opnieuw in handen.

De oprichter van Microsoft is voor het twintigste jaar op rij de rijkste Amerikaan. Ook wereldwijd krijgt hij die titel opnieuw in handen.

Het fortuin van Bill Gates bedraagt vandaag 72 miljard dollar. Daarmee is de oprichter van Microsoft volgens Forbes opnieuw de rijkste Amerikaan. Belegger Warren Buffet eindigt op de tweede plaats met 58,5 miljard dollar. Oracle-topman Larry Ellison staat op nummer drie met 41 miljard dollar.

Om dat wat in perspectief te plaatsen: het BNP van Luxemburg bedroeg in 2012 zo’n 42 miljard dollar.

Hoewel de Forbes 400 enkel over Amerikaanse fortuinen gaat, merkt het blad op dat Gates met zijn vermogen opnieuw boven de Mexicaan Carlos Slim staat. Die bezat in maart van dit jaar nog 73 miljard dollar terwijl Gates het toen ‘maar’ met 67 miljard moest stellen. Dat Gates wereldwijd zijn leidersplaats moest afstaan komt overigens vooral door zijn liefdadigheidsprojecten.

Ook bij de jongste miljardairs vinden we enkele namen uit de tech-sector terug. De jongste miljardairs zijn Dustin Moskovitz (5,2 miljard dollar) en Mark Zuckerberg (19 miljard dollar), beiden 29. De oprichter van Facebook deed het bijzonder goed doordat het aandeel van de sociale netwerksite weer opveert. Ook Moskovitz haalt het merendeel van zijn inkomen uit de 5 procent aandelen in het bedrijf.

Andere jonge rijken zijn Napster-oprichter en voormalig voorzitter van Facebook Sean parker (2 miljard dollar) en de 36jarige Jack Dorsey (1,3 miljard dollar).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content