Geen e-mail meer voor Atos Origin

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Atos Origin-werknemers zullen binnen drie jaar onderling niet meer communiceren via e-mail.

Atos Origin-werknemers zullen binnen drie jaar onderling niet meer communiceren via e-mail. Dat is althans het plan van Thierry Breton, ceo en chairman van het it-dienstenbedrijf.

Breton zei dat op een persconferentie rond innovatie. “We produceren op enorme schaal data die onze werkomgeving razendsnel vervuilt en ons persoonlijke leven binnendringt”, vertelde Breton. “Bij Atos Origin willen we actie ondernemen om deze trend tegen te gaan, net zoals organisaties ook maatregelen genomen hebben om de milieuvervuiling te beperken na de industriële revolutie.” Dat managers tussen de 5 en de 20 uur per week aan e-mailen spenderen is volgens hem ‘onhoudbaar’ voor de business.

Breton wil daarom in eerste plaats de interne mails (dus tussen de 50.0000 werknemers onderling) de wereld uit helpen. Dat moet gebeuren door het gebruik van sociale media en samenwerkingstools verder op te drijven. Bij de invoering van het gebruik van interne communityplatformen en tools als Office Communicator merkte het bedrijf alvast dat het e-mailgebruik onmiddellijk met 10 tot 20 procent zakte. Binnen drie jaar zou Atos Origin een ‘zero e-mail’-bedrijf willen zijn… berichten die van buitenaf komen niet te na gesproken natuurlijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content