General Motors wil 10.000 IT’ers aanwerven

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

In het kader van een grootschalig plan om de ict weer ‘binnenshuis’ te trekken, meldt autoconstructeur General Motors dat het liefst 10.000 it’ers wil aanwerven.

In het kader van een grootschalig plan om de ict weer ‘binnenshuis’ te trekken, meldt autoconstructeur General Motors dat het liefst 10.000 it’ers wil aanwerven.

Enkele maanden geleden maakte GM zijn strategische plan bekend over de ‘reinsourcing’ van zijn ict. Die beslissing kreeg de handtekening van de toen kersverse cio Randy Mott, die voordien ook de it van HP, Dell en Wal-Mart leidde. GM denkt stevig te besparen door de meeste it-taken aan interne mensen te geven. Het doel is om binnen 3 jaar 90 procent interne it’ers te hebben en 10 procent externe, exact de tegenovergestelde verhouding als vandaag.

GM zal verschillende ‘innovation centers’ opzetten, waaronder één in Austin, en 3 ‘development centers’. Ook zal het nieuwe datacenters bouwen. Het bedrijf zegt dat het zowat 10.000 it’ers in de komende 3 à 5 jaar aan boord wil halen.

HP (het vroegere EDS) stond tot dusver in voor de meeste it-taken. GM had zijn it uitbesteed aan EDS, dat de autobouwer in 1984 had overgenomen. In 1996 werd het weer losgekoppeld. HP kocht EDS in mei 2008 voor 13,8 miljard dollar, een deal waar GM niet zo tevreden over bleek te zijn. Een ietwat ironische draai van het lot is dat HP in mei net nog heeft aangekondigd wereldwijd ongeveer 27.000 banen te schrappen tegen 2014 (in ons land verdwijnen 265 jobs).

GM deed voorts beroep op IBM, Capgemini en Wipro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content