Google opnieuw bekroond tot topwerkgever

Het Amerikaanse zakenblad Fortune roept internetzoekgigant Google voor het tweede opeenvolgende jaar uit tot beste Amerikaanse werkgever. In de Fortune top 20 van beste werkgevers staan in totaal zes it-bedrijven.

Het Amerikaanse zakenblad Fortune roept internetzoekgigant Google voor het tweede opeenvolgende jaar uit tot beste Amerikaanse werkgever. In de Fortune top 20 van beste werkgevers staan in totaal zes it-bedrijven.


Google staat voor het tweede jaar op rij bovenaan de Fortune 100 Best Companies to Work For, die dit jaar voor de zestiende keer verschijnt. De internetzoekgigant won omwille van de vele extra’s die het zijn 34.311 Amerikaanse werknemers biedt, zoals drie nieuw wellness centers, een nieuw sportcomplex, kinderopvang binnen het bedrijf, gezamenlijk vervoer van en naar het werk en subsidies voor een lidmaatschap van een sportclub.


Tweede beste Amerikaanse werkgever is softwarebedrijf SAS, dat vorig jaar ook al werd uitgeroepen tot beste Belgische werkgever in het jaarlijkse onderzoek van Vlerick Management School. SAS was trouwens in 2010 ook al de beste Amerikaanse werkgever in de Fortune-ranglijst. SAS telt in de V.S. 6.373 medewerkers. Eén van de positieve punten is de nieuwe organische boerderij die levert aan de vier cafetaria’s van het bedrijf.


In de top 10 van de Fortune-ranglijst staan nog twee IT-bedrijven: NetApp op plaats 7 (7.426 werknemers) en Ultimate Software op plaats 9 (1.440 medewerkers). Vice-voorzitter Tom Mendoza van NetApp belt dagelijks met 10 tot 20 medewerkers om hen te feliciteren met “iets wat ze goed gedaan hebben”. Bij Ultimate Software zijn alle medewerkers 100% gedekt tegen ziekte. Het bedrijf geeft zijn medewerkers om de twee jaar ook een gratis vakantietrip.


Elfde in de rangschikking is de draadloze netwerkspecialist Qualcomm, die regelmatig interne conferenties organiseert waar ingenieurs ideeën kunnen uitwisselen. Cloud-specialist Salesforce.com staat op de 19de plaats en wordt door zijn medewerkers geroemd omwille van gratis yogaklassen, 48 uur betaald vrijwilligerswerk, gratis iPhone en bedrijfsbijdrage aan een wellness-abonnement. De Fortune 100 van beste Amerikaanse werkgevers wordt berekend op basis van een enquête van het Great Place to Work Institute bij 277.000 werknemers in 259 Amerikaanse bedrijven.


De complete ranglijst met 100 bedrijven staat op CNN.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content