Google-topman Eric Schmidt schrijft blog voor Europese Commissie

Google-topman Eric Schmidt © Belga

Net nu de Europese Commissie een tandje bijsteekt in haar onderzoek naar de dominante marktpositie van Google, heeft Eric Schmidt, de topman van de zoekgigant, in een blogbijdrage voor diezelfde Commissie meer politieke ondersteuning voor de ontwikkeling van de digitale economie bepleit.

De tekst van Eric Schmidt verscheen op de homepage van Neelie Kroes.

Eengemaakte digitale markt

“Wanneer het de nieuwe Europese Commissie lukt hervormingen door te voeren, zal Europa een leidende rol in de digitale economie spelen en een betere plaats om te leven en te werken zijn”, schrijft Schmidt over de nieuwe Commissie onder leiding van Jean-Claude Juncker, die in november aan de slag gaat.

De Google-topman roept op nationale hinderpalen te slopen om een echte eengemaakte digitale markt te vormen in Europa.

‘Een nieuw Europa’

Schmidt is de eerste in een reeks vooraanstaande zakenlui, kunstenaars en politici die hun visie op ‘een nieuw Europa’ uit de doeken zullen doen op de blog van Kroes.

Het bureau van Kroes beklemtoonde dat de bijdrage van de topman niets te maken heeft met het onderzoek dat de Europese concurrentiediensten voert naar de dominante marktpositie van Google.

De collega van Kroes, eurocommissaris voor Mededinging Joaquin Almunia, onderhandelt al drie jaar met Google over aanpassingen aan de zoekmachine van het concern. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content