Heaven Can Wait haalt deJuristen binnen

DeJuristen/lesJuristes. © .

deJuristen maakt voortaan deel uit van Heaven Can Wait. Die laatste neemt een participatie om zo hun buitenlandse groei van het specialisten in ict-recht te stimuleren.

deJuristen (lesJuristes in het Frans) is geen advocatenkantoor maar levert wel juridisch advies, vooral met het oog op ICT-recht in België. Door de participatie krijgt Heaven Can Wait 50 procent van de aandelen in handen waar het een niet nader genoemd bedrag voor betaalt.

Door de komst van Heaven Can Wait verschuift er bij het juristenkantoor het een en ander. Zo wordt Karel-Jan Vercruysse de leidinggevend partner voor de Belgische markt. Dobbelaere-Welvaert blijft managing partner maar zal zich bezighouden met de Europese uitbreiding. Ook komt er naast het kantoor in Brussel een Gents kantoor aan de Heernislaan dat deJuristen deelt met Supermachine.

Heaven Can Wait heeft onder meer Supermachine, Little Miss Robot, Farmboy en Walkie Talkie onder zich. Zoals ze zelf aangeven past een juridisch kantoor daar niet bij, maar deJuristen zijn een uitzondering.

“We focussen ons voornamelijk op creatieve bedrijven. Niettemin zien we bij deJuristen ook de creatieve drive om het anders aan te pakken dan de klassieke juridisch kantoren,” zegt Sven Luyten, managing partner van Heaven Can Wait. “Ofwel heb je een creatief product, ofwel zet je je dienst creatief in de markt. Tot die laatste categorie behoort deJuristen.”

Voor Matthias Dobbelaere-Welvaert, managing partner bij deJuristen is de keuze voor de hand liggend. “We zijn al langer op zoek naar kapitaal en een sterke partner om ons kantoor neer te zetten buiten België. bij Heaven Can Wait, en bij uitbreiding Cronos, zien we de ervaring en expertise die in zo’n groep aanwezig is, wat nog een pak belangrijker is dan kapitaal alleen.”

Europese verovering

Een jaar geleden kondigde het bedrijf aan dat het zijn concept wou uitbreiden naar de rest van Europa. Het afgelopen jaar deed het bedrijf daarom try-outs met laatstejaarsstudenten in zeven landen. “De resultaten waren wisselend. Maar we zijn van plan om dit jaar mensen aan te nemen in het buitenland,” zegt Dobbelaere-welvaert aan onze redactie. Dat start met een Amsterdams kantoor dat binnekort opent, gevolgd door vestigingen in Parijs, Berlijn en Londen in de nabije toekomst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content