Hewlett-Packard schrapt 2.000 extra banen

De Amerikaanse computerfabrikant Hewlett-Packard zal wereldwijd 29.000 jobs schrappen tegen 2014, of 2.000 meer dan het cijfer dat in mei werd aangekondigd.

De Amerikaanse computerfabrikant Hewlett-Packard zal wereldwijd 29.000 jobs schrappen tegen 2014, of 2.000 meer dan het cijfer dat in mei werd aangekondigd. Dat heeft HP maandag laten weten aan de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC (Securities Exchange Commission).

Eind augustus bleek nog dat HP tijdens het afgelopen kwartaal een groot verlies leed van 8,9 miljard dollar. De omzet zakte met 5 procent op jaarbasis tot 29,7 miljard dollar. HP kampt door de opkomst van smartphones en tablets met een afnemende vraagt naar pc’s.

Het bedrijf rekent er ook op dat de herstructurering de kosten met 3,7 miljard dollar (2,89 miljard euro) kan doen verminderen, in plaats van initieel met 3,5 miljard dollar (2,73 miljard euro).

Over het aantal te schrappen banen in België is nog steeds geen duidelijkheid, zegt woordvoerster van HP België, Anneleen Holleweg. “De consultaties met de ondernemingsraden zijn nog niet gestart”, aldus Holleweg.

In België stelt HP 2.000 mensen tewerk in Diegem en 600 in Mechelen. De vakbonden vrezen alvast voor verlies van “enkele honderden banen”.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content