HP België schrapt 125 jobs minder dan gepland

Waar in december nog sprake was van 324 te verdwijnen jobs, is dat cijfer teruggebracht tot ongeveer 200. Dat schrijft De Tijd. Bij HP BeLux werken 2.878 mensen. “Het positieve nieuws is te danken aan de economische heropleving”, zegt directeur Eric Van Bael. “Sinds begin dit jaar is er opnieuw meer vraag naar servers, opslag- en netwerkinfrastructuur, pc’s en printers. De trein van het herstel is vertrokken.” Van Bael ziet verschillende redenen, zoals de komst van het besturingssysteem Windows 7 en de toename van de fusies en overnames, waardoor bedrijven kiezen voor één nieuw it-systeem. Maar de belangrijkste reden is het economisch herstel.

Waar in december nog sprake was van 324 te verdwijnen jobs, is dat cijfer teruggebracht tot ongeveer 200.

Dat schrijft De Tijd. Bij HP BeLux werken 2.878 mensen. “Het positieve nieuws is te danken aan de economische heropleving”, zegt directeur Eric Van Bael. “Sinds begin dit jaar is er opnieuw meer vraag naar servers, opslag- en netwerkinfrastructuur, pc’s en printers. De trein van het herstel is vertrokken.”

Van Bael ziet verschillende redenen, zoals de komst van het besturingssysteem Windows 7 en de toename van de fusies en overnames, waardoor bedrijven kiezen voor één nieuw it-systeem. Maar de belangrijkste reden is het economisch herstel. “Bedrijven hebben lang de voet op de rem gehouden. Maar plots was de vraag zo hoog dat onze fabrieken amper konden volgen.” Van Bael denkt dat de helft van het verlies ten gevolge van de crisis dit jaar kan worden goedgemaakt.

HP is de grootste pc-verkoper en een van de grootste it-dienstenleveranciers in ons land. Het heeft zo’n kwart van de pc-markt in handen. Acer is nummer twee, Dell bekleedt de derde plaats.

Bron: Belga/De Tijd

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content