HP klaagt Hurd aan

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

HP kan de overstap van Hurd naar Oracle niet smaken.

HP heeft een klacht ingediend tegen ex-ceo Mark Hurd, omwille van zijn overstap naar concurrent Oracle.

Gisteren raakte bekend dat Mark Hurd aan de slag gaat bij softwarereus Oracle, als één van de ‘presidents’ onder Larry Ellison. Mark Hurd zal de man worden die de software van Oracle meer zal moeten integreren met de hardware die het in huis haalde met overname van Sun Microsystems.

Eén probleem: Hurd zou bij zijn vertrek bij HP een overeenkomst hebben getekend met betrekking tot het beschermen van de handelsgeheimen van en vertrouwelijke informatie over HP. En hoewel het persbericht van de overstap naar Oracle enkel melding maakte van rechtstreekse concurrentie met IBM, komt Mark Hurd met Oracle onvermijdelijk ook volop in het vaarwater van HP terecht. Vandaar dat HP ervan uitgaat dat zijn benoeming bij Oracle in strijd is met die overeenkomst.

Hurd stapte op bij HP nadat een intern onderzoek had uitgewezen dat hij niet volgens de bedrijfspolicies had gehandeld. Het onderzoek kwam er na een klacht over seksuele intimidatie, die later wel als vals werd bestempeld. Bij zijn ontslag kreeg Hurd een vertrekpremie van enkele tientallen miljoenen dollars mee.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content