HP sleept voormalig topman voor de rechter

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Adrian Jones zou ex-HP-ceo Mark Hurd naar Oracle zijn gevolgd …

Adrian Jones, een voormalige topmanager van HP, zou ex-HP-ceo Mark Hurd naar Oracle zijn gevolgd met een usb-stick vol bedrijfsgeheimen.

Daarover start HP nu een rechtszaak, meldt persagentschap Reuters. Adrian Jones, onder meer voormalig verkoopsbaas voor de regio Azië, stond – aldus HP – op het punt ontslagen te worden door het bedrijf, na een onderzoek rond een bedenkelijke relatie met een ondergeschikte en buitenissige onkostennota’s. Maar voor dat gebeurde, nam Jones zelf ontslag en werd hij aan boord gehaald door concurrent Oracle.

Volgens HP nam hij daarbij tal van interne documenten en e-mails mee op een usb-stick. HP vraagt nu alle documenten terug en eist een schadevergoeding.

De zaak komt bovenop de al eerder ernstig verzuurde relaties tussen HP en Oracle. HP-ceo Mark Hurd werd vorig jaar ontslagen na een zaak rond ongewenste intimiteiten. Zijn makker Larry Ellison vond dat onzin en haalde hem vervolgens binnen bij Oracle als hardwarebaas. HP stelde wat later Leo Apotheker aan als ceo, die afkomstig was van gezworen Oracle-rivaal SAP. Onlangs nog was er het gekissebis rond de zogezegde dood van Itanium.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content