Hurd neemt plaats in van Philips bij Oracle

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Oracle haalt ex-HP-ceo Mark Hurd aan boord als ‘president’.

Zoals we gisteren al suggereerden, haalt Oracle ex-HP-ceo Mark Hurd aan boord als ‘president’, ten nadele van Charles Philips.

Mark Hurd komt in de hiërarchie net onder Larry Ellison terecht en naast die andere president Safra Catz. “Mark deed briljant werk bij HP en hij zal het nog beter doen bij Oracle”, stelt Ellison in een persbericht. “Er is geen executive in de it-wereld met meer relevante ervaring dan Mark.”

Ellison bevestigt ook dat Oracle inzet op de integratie van software en hardware en dat Mark Hurd voor die strategie de geschikte figuur is. “Oracles toekomst is het uitwerken van complete en geïntegreerde hardware- en softwaresystemen voor bedrijven. Mark was een pionier in de integratie van hardware en software, toen Teradata nog een onderdeel was van NCR.”

Hurd vliegt er onmiddellijk agressief in: “Ik geloof dat de strategie van Oracle om software met hardware te combineren het Oracle zal mogelijk maken om IBM te verslaan, op vlak van zowel bedrijfsservers als opslag.” Hij maakt gewag van nieuwe aankondigingen op OracleWorld, later deze maand.

President Charles Philips ruimt plaats voor Hurd. Hoewel al er een tijd wat gedoe was rond Philips – een buitenechtelijke affaire die publiek werd en enkele ongelukkige uitspraken – lijkt Oracle zijn vertrek respectvol te willen afronden. Ellison in een persbericht: “Toen Charles me in december laatstleden benaderde en zijn verlangen uitdrukte om uit het bedrijf te stappen, vroeg ik hem te blijven tijdens de integratie van Sun, die goed verlopen is. We zullen zijn talent en leiderschap missen, maar ik respecteer zijn beslissing.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content