IBM kiest vrouw als ceo

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Virginia Rometty wordt één van de machtigste vrouwen in de technologiesector.

Verkoopsdirecteur Virginia Rometty van IBM neemt in januari het roer over van Sam Palmisano als ceo van IBM. Daarmee wordt Rometty één van de machtigste vrouwen in de technologiesector, en één van de belangrijkste dames in het zakenleven tout court. Nooit eerder kwam een vrouw aan de top te staan van een bedrijf met de waarde van IBM. De 54-jarige computerwetenschapster komt met andere woorden terecht in het exclusieve clubje met dames die de absolute top bereikt hebben in het bedrijfsleven. Meg Whitman (HP), Indra Nooti (Pepsico), Ursula Burns (Xerox), Irene Rosenfeld (Kraft Foods) en Ellen Kulman (DuPont) zijn ook lid.

Rometty verdiende haar sporen dankzij de succesvolle integratie van de consultancy-afdeling van PriceWaterhouseCoopers in IBM. De samenvoeging, die dateert van 2002, maakte van IBM meteen één van de belangrijkste spelers in de tech consultancy business.

Silicon Valley en Wall Street lijken de demarche prima te verteren, al zal het feit dat Palmisano aanblijft als voorzitter van de raad van bestuur, daar wel voor iets tussen zitten. De zestigjarige Palmisano stootte de zwalpende pc- en printer business af, en vormde IBM om tot een succesvolle software- en dienstengigant.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content