‘ICT Master School’ van EIT dit najaar van start

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Het European Institute of Technology (EIT) heeft op de it-beurs Cebit in Hannover zijn ICT Master School in de kijker geplaatst. 19 universiteiten, doch geen enkele Belgische, doen mee.

Het European Institute of Technology (EIT) heeft op de it-beurs Cebit in Hannover zijn ICT Master School in de kijker geplaatst. 19 universiteiten, doch geen enkele Belgische, doen mee.

De ICT Master School is een initiatief van de ICT Labs-cluster van het EIT. Het is een tweejarige technische masteropleiding die ook focust op ict-innovatie en ondernemersschap, gericht naar de bollebozen onder de it- en technologiestudenten. Het studieprogramma omvat een aantal technische majors (vb. Human Computer Interaction and Design, Internet Technology and Architecture, …) en een minor in Innovatie en Ondernemersschap.

De studenten van de ICT Master School krijgen allemaal een individuele mentor mee – een executive van één van de grote bedrijfspartners – en een garantie op een stage bij één van de bedrijven. Ze krijgen de kans om rond te reizen en zo minstens aan 2 van de 19 deelnemende universiteiten (in Nederland, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Finland, Zweden en Hongarije) te studeren. Van die 2 universiteiten krijgen ze bij afstuderen ook een graad mee en een EIT-certificaat.

Het doel van de ICT Master School is om innovatie al van op de schoolbanken in te bakken en een directe link te leggen naar het bedrijfs- en ondernemersleven. Er zijn wel degelijk al andere initiatieven die dat beogen, wordt bij EIT ICT Labs toegegeven, maar tot dusver nooit op Europees niveau.

De eerste lessen gaan dit najaar van start. Er worden nog steeds studenten toegelaten, maar het selectieproces is niet mals.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content