ICT-sector voelt staking nauwelijks

© Reuters
Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Weinig stakers, maar wel veel thuiswerkers in de ict-sector, zo …

Weinig stakers, maar wel veel thuiswerkers in de ict-sector, zo blijkt uit een rondvraag van technologiefederatie Agoria.

Agoria ziet bij zijn leden vooral een groot effect van de staking in de metaalbedrijven. In het Waalse en Brusselse Gewest is de impact het grootst. In de provincies Henegouwen, Luik en Namen zijn heel wat vakbondsacties. Er staan niet alleen stakersposten aan veel bedrijven, maar ook hele industriezones worden geblokkeerd. Aan sommige afritten van snelwegen wordt wel actie gevoerd, maar zonder het verkeer tegen te houden. In Vlaanderen blijven de vakbondsacties hoofdzakelijk beperkt tot stakers die aan de ingang van bedrijven filterblokkades hebben opgeworpen.

Agoria denkt dat het productiviteitsverlies voor de technologiesector zou kunnen oplopen tot 50 miljoen euro. De (meer dienstengeoriënteerde) ict-sector lijkt echter niet of nauwelijks geraakt te zijn door de staking. Wel denkt de federatie dat er minstens 3 keer zoveel thuisgewerkt wordt als op een gewone maandag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content