Informatici blijven ook in 2012 gegeerd

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Belgische bedrijven lijken van plan om in 2012 stevig te rekruteren. Groupon plant bijvoorbeeld 200 aanwervingen in ons land.

Belgische bedrijven lijken van plan om in 2012 stevig te rekruteren. Groupon plant bijvoorbeeld 200 aanwervingen in ons land.

Met de krimp van het afgelopen kwartaal, de sluimerende recessie en alweer een aantal (internationale) ontslagrondes in het achterhoofd, zou je je kunnen laten verleiden tot negatieve verwachtingen voor de rekruteringsmarkt van volgend jaar. Een onterechte vrees, afgaande op de resultaten van het ‘Nationaal Arbeidsmarktonderzoek’ van Vacature en Références.De 371 bedrijven die op de enquête reageerden, zijn op dit moment op zoek naar 10.156 nieuwe werkkrachten. Voor volgend jaar plannen ze 19.874 aanwervingen. Ter vergelijking: bij eenzelfde peiling eind vorig jaar stelden 507 bedrijven net geen 19.000 nieuwe aanwervingen in het vooruitzicht.

Als we de top-10 van meest gezochte profielen bij de bevraagde bedrijven bekijken, dan ziet dat er bijzonder goed uit voor informatici. Industrieel en burgerlijk ingenieurs zijn traditiegetrouw het meest begeerd, maar ook naar technisch graduaten, account managers, programmeurs, ict project managers en ict-engineers bestaat een duidelijke vraag.

Groupon is ambitieus

In de top-20 van grootste rekruteerders prijken flink wat consultancy- en auditbedrijven. Op de 17de plaats vinden we trouwens ‘bonnensite’ Groupon dat maar liefst 200 banen wil invullen. Het gaat dan weliswaar vooral om salesprofielen, maar het moge duidelijk zijn dat het Amerikaanse bedrijf ambitieuze plannen heeft in ons land. Verder vinden we in de top-20 ook Telenet (200 vacatures) en Belgacom. Belgacom wil volgend jaar 500 mensen rekruteren. Het gaat dan vooral om profielen die de ‘customer service’ moeten verbeteren, zoals helpdeskpersoneel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content