Inno.com erkend als hogeschool

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

It-dienstenbedrijf Inno.com is door de Vlaamse regering officieel erkend als ‘geregistreerde instelling voor hoger onderwijs’.

It-dienstenbedrijf Inno.com, dat zich specialiseert in ‘enterprise architecture’, is door de Vlaamse regering officieel erkend als ‘geregistreerde instelling voor hoger onderwijs’.

De oorspronkelijk interne opleiding ‘expert class in mastering ict enterprise architecture’ is door de NVAO (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie) ook al geaccrediteerd als een ‘master na master’. Daarmee is het het eerste privébedrijf in ons land (dat niet opleiding als z’n kernactiviteit heeft) dat zich ook een hogeschool mag noemen.

Voor de ‘master na master entreprise architecture’, gedoceerd door de eigen senior mensen en proffen uit de academische adviesraad van het bedrijf, is er een numerus clausus van 25. “De opleiding is toegankelijk voor iedereen die aan de voorwaarden voldoet”, aldus Johan Cattersel, ceo van Inno.com. “Je moet een masterdiploma hebben en slagen voor het intakegesprek, dat focust op ervaring en motivatie. Vooral dat laatste is belangrijk want het is echt wel een intensief programma.” En je moet de inschrijvingsprijs van 11.950 euro (exclusief btw) kunnen ophoesten natuurlijk.

Voor Inno.com is de erkenning een opsteker, na wat Cattersel subtiel bestempelt als “een kalmer jaar”. Maar: “dit jaar ligt de activiteit wel historisch hoog. We zijn alive and kicking.” Op de vraag of Inno.com als erkende hogeschool ook kan rekenen op subsidies, houdt Cattersel het op “dat is niet aan de orde. We kunnen zelf de continuïteit garanderen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content