Intel-ceo wordt adviseur van Obama

Paul Otellini gaat deel uitmaken van de groep raadgevers van Amerikaans president Barack Obama.

De topman van Intel, Paul Otellini, gaat deel uitmaken van de groep raadgevers van Amerikaans president Barack Obama. Hij wordt bevoegd voor de arbeidsmarkt. De bedoeling, aldus het Witte Huis, is om meer jobs te creëren door de nadruk te leggen op innovatie.

Obama kondigde zijn benoeming aan bij een bezoek aan de toekomstige Intel-fabriek in Oregon. Die fabriek wordt beschouwd als de meest gesofisticeerde ter wereld. Ze is goed voor een investering van zo’n 5 miljard dollar.

Obama wil inzetten op innovatie om de Amerikaanse economie competitiever te maken tegenover snel ontwikkelde landen als China en India. Otellini gaat deel uitmaken van de Raad voor Werkgelegenheid en Competitiviteit. De andere leden zullen binnenkort bekend worden gemaakt. General Electric-topman Jeffrey Immelt is voorzitter.

Donderdagavond had Obama nog een diner met een aantal toplui van de belangrijkste technologische bedrijven uit de VS, onder wie Steve Jobs (Apple) en Mark Zuckerberg (Facebook). “Die kaderde in de dialoog met de bedrijfswereld om te weten hoe we kunnen samenwerken om onze toekomst veilig te stellen, onze economie te versterken, de export uit te breiden en de Amerikanen opnieuw aan het werk te krijgen”, aldus het Witte Huis.

De technologiebedrijven zouden bij het overleg beloofd hebben om te blijven investeren in onderzoek & ontwikkeling, opleiding en groene energie”.

Bron: Belga

Partner Content