IT-functies bij beste jobs 2010

In de top 10, beter nog: de top 3, van beste jobs in 2010, staan twee it-functies: softwareontwikkelaar en systeemanalist.

In de top 10, beter nog: de top 3, van beste jobs in 2010, staan twee it-functies: softwareontwikkelaar en systeemanalist.

Dat blijkt uit een onderzoek van CareerCast.com, dat [geciteerd wordt door onze collega’s van Knack]. De topjob – volgens de bevraagde Amerikanen – blijkt die van ‘actuaris’ (statistisch expert, meestal bij verzekeringsmaatschappij) te zijn. Op plaats twee en drie staan vervolgens twee it-jobs: softwareontwikkelaar en systeemanalist.

Beide jobs krijgen vergelijkbare scores en dat zijn hoge cijfers in alle categorieën: de vijfde plaats voor werkomgeving en telkens in de top 30 voor de criteria ‘stress’, ‘loon’ en ‘fysieke eisen’. Maar voor beide functies is het belangrijkste argument de ‘aanwervingsvooruitzichten’ (nog een pak meer bij softwareontwikkelaar dan bij systeemanalist). CareerCast.com maakt gewag van lage werkloosheidscijfers in die categorieën en een groei in het aantal jobs van 45 procent tot 2016.

De beste jobs volgens CareerCast.com1. Actuaris2. Softwareontwikkelaar3. Systeemanalist4. Bioloog5. Historicus6. Wiskundige7. Assistent van een advocaat8. Statisticus9. Accountant10. Mondhygiënist

Partner Content