IT-studenten PXL leren drones programmeren

Studenten informatica van de PXL leren vanaf volgend jaar drones programmeren. Ook andere nieuwe technologie wordt onderzocht.

Studenten informatica van de PXL leren vanaf volgend jaar drones programmeren. Ook andere nieuwe technologie wordt onderzocht. Het gaat om een driedaagse opleiding voor de derdejaarsstudenten. Al is het de bedoeling dat dronetechnologie op termijn een volwaardig vak wordt binnen de professionele bachelor toegepaste informatica.

Momenteel heeft de PXL 15 AR Parrots aangeschaft. De school gaat zich focussen op application development en system & networks. Al is er op de campus PXL-Congress ook ruimte om testvluchten uit te voeren.

Naast het programmeerwerk heeft de opleiding ook aandacht voor het privacyaspect. Wie met een onbemande helicopter beelden neemt is immers onderhevig aan de wetgeving daarrond. Hiervoor werkt PXL samen met deJuristen

“Als departement PXL-IT beseffen we maar al te goed dat het niet voldoende is om onze studenten de technische aspecten van nieuwe technologieën bij te brengen,” Legt Francis Vos, departementshoofd PXL-IT, uit. “We zullen daarom nauw samenwerken met juristen en specialisten van de overheid om de studenten ook bewust te maken van elementen als privacy, veiligheid en wetgeving. Zo kunnen we onze studenten een compleet inzicht in de materie bieden.”

Vorig jaar pakte de PXL al uit met een opleiding specifiek voor mobiele apps. Ook over toepassingen met bewegingssensoren zoals Kinect wordt nagedacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content