IT’ers ArcelorMittal Gent voeren actie in Luxemburg

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Donderdag trekken de it’ers van ArcelorMittal Gent naar het Europese hoofdkwartier van de staalreus in Luxemburg, om er actie te voeren tijdens de ondernemingsraad. De werknemers protesteren tegen de oustourcingovereenkomst die Arcelor Mittal heeft bereikt met CSC. Hoewel de deal eigenlijk al rond is, zullen de plannen van ArcelorMittal om de it-insfrastructuur op Europees niveau (het beheer en onderhoud van de datacenters, servers, pc’s, netwerken, veiligheid, …) uit te besteden aan CSC, worden voorgelegd aan de ondernemingsraad. In totaal worden er bijna 500 arbeidsplaatsen geviseerd, waarvan 37 in Gent, externen niet meegerekend.

Donderdag trekken de it’ers van ArcelorMittal Gent naar het Europese hoofdkwartier van de staalreus in Luxemburg, om er actie te voeren tijdens de ondernemingsraad. De werknemers protesteren tegen de oustourcingovereenkomst die Arcelor Mittal heeft bereikt met CSC.

Hoewel de deal eigenlijk al rond is, zullen de plannen van ArcelorMittal om de it-insfrastructuur op Europees niveau (het beheer en onderhoud van de datacenters, servers, pc’s, netwerken, veiligheid, …) uit te besteden aan CSC, worden voorgelegd aan de ondernemingsraad. In totaal worden er bijna 500 arbeidsplaatsen geviseerd, waarvan 37 in Gent, externen niet meegerekend.

Twee weken geleden voerden de vakbonden al actie aan de poorten van het bedrijf omdat ze het niet nemen dat de 37 personeelsleden zonder enige vorm van sociaal overleg mee de overstap moeten maken naar CSC.

“Wij gaan dit morgen aankaarten op de nieuwe Europese ondernemingsraad”, zegt Rony Schatteman van het gemeenschappelijk vakbondsfront. “Het knelpunt zit vooral bij het feit dat de mensen voor een voldongen feit geplaatst worden. Daarnaast dreigen we ook heel wat kennis en ervaring te verliezen bij de uitbestedingdeal.”

Om 11 uur zal er in Luxemburg een beperkte delegatie ontvangen worden, vier vakbondlui uit Frankrijk, en acht uit België, waarvan 4 uit Gent. Als er geen gehoor wordt gegeven aan de verzuchtingen van de vakbonden, worden er nieuwe acties verwacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content