Jan De Schepper stapt op bij Belgacom

Jan De Schepper, verantwoordelijk voor de top 500 klanten bij Belgacom, verlaat de operator ‘in onderling overleg en goede verstandhouding’.

Jan De Schepper, verantwoordelijk voor de top 500 klanten bij Belgacom, verlaat de operator ‘in onderling overleg en goede verstandhouding’.

Met het vertrek van Jan De Schepper stapt ook de laatste topman van Telindus op. De integrator uit Haasrode werd twee jaar geleden na een vijandige overname ingelijfd door Belgacom. Jan De Schepper was bijna 25 jaar aan de slag bij Telindus. Na het overlijden van John Cordier werd hij het boegbeeld van Telindus. Hij staat erg hoog aangeschreven bij klanten, medewerkers en concurrenten. Belgacom verliest met de charismatische Jan De Schepper een enorme relationele impact met zijn topklanten.

Jan De Schepper was executive vice president en verantwoordelijk voor de top 500 klanten, goed voor een omzet van 720 miljoen euro. Dit jaar werd nog een groei van 7 procent gehaald. “Het was een zeer moelijke beslissing want het gaat om heel wat medewerkers en klanten. Ik moest deze beslissing vanuit mijn buik nemen. Ik ben er nu 50. De crisis creëert heel wat kansen.”, aldus De Schepper in een eerste reactie. “De idee om er een punt achter te zetten, leefde al langer. Ik heb zeer veel voldoening gehad bij Telindus. Ik moet het hebben van extreme klantengerichtheid. Bij Belgacom kom je snel terecht in procedures en een sterk procesmatige aanpak.”

“Met het vertrek van Jan De Schepper wordt een pagina omgedraaid in het boek van de Belgische ict-geschiedenis,” reageert general manager Pierre Dumont van Dimension Data. Jan De Schepper blijft tot eind dit jaar bij Belgacom de overdracht voor zijn opvolger regelen. Die wordt de komende dagen aangeduid. Het wordt zo goed als zeker een interne keuze.

Jan De Schepper “blijft in elk geval in de ict-sector” en is van plan om tegen eind januari een boek te schrijven over ‘it-management, business & IT aligment’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content