Jerry Yang verlaat Yahoo

Jerry Yang, de medeoprichter van Yahoo, verlaat het internetbedrijf.

Jerry Yang, de medeoprichter van Yahoo, verlaat het internetbedrijf.

Yang nam dinsdag ontslag uit de raad van bestuur en uit al zijn andere functies. In 2008 hield Yang de overname van Yahoo door Micrsoft tegen. Microsoft bood toen 45 miljard dollar voor de internetreus, maar de Yahoo-stichter vond dat niet genoeg. In januari 2009 werd hij vervangen in de algemene directie. Toch bleef hij volgens insiders een belangrijke invloed hebben in het bedrijf.

Yang richtte Yahoo in 1995 op, samen met David Filo. Hij zat onafgebroken in de raad van bestuur van het computerbedrijf. Hij zetelde tussen 2007 en 2009 in de algemene directie.

Enkele analisten die dinsdag geïnterviewd werden door de Amerikaanse tv-zender CNBC vermoeden dat Yahoo door het aftreden van Yang nu de handen vrij heeft om alle “strategische opties” te onderzoeken, een proces dat mogelijk tegen de zomer moet afgerond zijn. Yang verzette zich lange tijd tegen een overname van Yahoo, maar sinds enkele maanden zijn er gesprekken met tal van geïnteresseerde consortia, waarvan onder meer Alibaba.com en Microsoft deel uitmaken. Op dit moment werken Microsoft en Yahoo al nauw samen voor zoeken op internet en reclamewerving.

Yahoo boekte in het derde kwartaal van vorig jaar een omzet van 1,22 miljard dollar, een verlies op jaarbasis van 24 procent. De winst tuimelde 26 procent naar beneden, tot 293,3 miljard dollar. Yahoo was eind 2011 op de beurs bijna 20 miljard dollar (14,9 miljard euro) waard.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content