Jo Cornu krijgt ceo-stoel bij Agfa-Gevaert

Dat interim-ceo Ludo Verhoeven niet lang op die stoel zou zitten, stond in de sterren geschreven. Het is een oude bekende van de ict-sector die zijn plaats inneemt: Jo Cornu.

Dat interim-ceo Ludo Verhoeven niet lang op die stoel zou zitten, stond in de sterren geschreven. Het is een oude bekende van de ict-sector die zijn plaats inneemt: Jo Cornu.

Ludo Verhoeven, die bij Agfa voorzitter van de raad van bestuur is, werd vorige maand aangesteld als interim-ceo. Maar al snel bleek dat de combinatie van beide jobs niet aangewezen was. Onder meer adviesbureau Deminor, dat op vraag van verscheidene aandeelhouders de gang van zaken bij Agfa bestudeerde, hamerde op verandering aan de top, weet De Tijd.

En die verandering komt er, want in één klap volgt er een tweede mededeling: “Nu de invulling van de ceo functie geregeld is en de eerste maatregelen tot operationele verbetering werden doorgevoerd, kondigt Ludo Verhoeven ook aan dat hij zich op de volgende Algemene Vergadering in april 2008 niet meer herkiesbaar zal stellen voor de functie van Voorzitter.”

Jo Cornu, onder meer ex-Alcatel en al geruime tijd lid van de raad van bestuur van Agfa-Gevaert, krijgt nu alvast de ceo-stoel.

Cornu is van opleiding burgerlijk ingenieur elektrotechniek en werktuigkunde aan de Katholieke Universiteit Leuven en hij behaalde een PhD-diploma elektronica aan de Carlton University in Ottawa (Canada).

Cornu was ceo van Mietec van 1982 tot 1984 en daarna General Manager van Bell Telephone tot 1987. Van 1988 tot 1995 was hij lid van het Directiecomité van Alcatel en van 1995 tot 1999 chief operating officer van Alcatel Telecom. Daarna werd hij adviseur van de Voorzitter van de Raad van Bestuur van Alcatel. Van 2005 tot 2007 was Jo Cornu Voorzitter van de ISTAG-groep (Information Society Technologies Advisory Group) van de Europese Commissie.

Partner Content