Jo De Jonghe, gewezen Data News telecommanager van het jaar, vervroegd op pensioen

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Jo De Jonghe stapt na 42-jaar uit de it-wereld en gaat vervroegd met pensioen. De Jonghe was de jongste veertien jaar telecommanager bij de Antwerpse Katoen Natie Group. In ’99 werd hij Data News telecommanager van het jaar

Jo De Jonghe stapt na 42-jaar uit de it-wereld en gaat vervroegd met pensioen. De Jonghe was de jongste veertien jaar telecommanager bij de Antwerpse Katoen Natie Group. In ’99 werd hij Data News telecommanager van het jaar.

Jo De Jonghe begon zijn loopbaan in 1976 als analyst-programmeur bij de chemiegroep Union Carbide (BP Chemicals Belgium). Tien jaar later gaat hij aan de slag bij Wang als systeem ingenieur. In ’95 begon hij bij de havengroep Katoen Natie als telecommanager. Hij won vier jaar later de Data News trofee als telecommanager van het jaar dankzij de integratie van spraak en data op het netwerk van Codenet (nu Telenet Solutions). Katoen Natie was daarmee één van de eerste ondernemingen die voor één netwerk koos. Sinds kort is De Jonghe met prepensioen. Hij wil wel als consultant nog een aantal projecten aanpakken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content