Jo Van Gorp wordt COO bij Arco Information

Het Mechelse Arco Information heeft Jo Van Gorp aangetrokken als COO. Van Gorp begint er volgende week.

Het Mechelse Arco Information heeft Jo Van Gorp aangetrokken als COO. Van Gorp begint er volgende week.

Arco Information (niet te verwarren met de bijna gelijknamige coöperatieve holding) telt een zestigtal medewerkers en ontwikkelt en verkoopt softwaremodules voor zaken als document management, workflow management en electronic invoicing. “We bieden dat zowel aan op de infrastructuur van de klant, of via ons eigen cloudplatform. Iedereen kan dus kiezen of het als SaaS wordt gebruikt of lokaal,” licht Van Gorp toe.

De ambitie van de nieuwe topman is duidelijk. “Hier werd de afgelopen jaren hard gewerkt aan de producten en de bedoeling is om te groeien, ook internationaal.”

Van Gorp heeft een achtergrond in de telecommarkt. Hij werkte onder meer voor BT en Verizon waarna hij vijf jaar lang bij Telenet werkte als executive vice president voor onder meer de residentiële markt. In de jaren nadien was hij telkens kort ceo van Topcom, later ceo bij Dacentec en dit najaar coo bij Right Brain (bekend van de cloud videorecorder Bhaalu).

Tegenover Data News benadrukt Van Gorp dat het bij Arco Information langer zal duren. “Het is de bedoeling om dit op lange termijn uit te bouwen en te internationaliseren.” In praktijk komt Van Gorp onder ceo (en oprichter) Paul Van Coillie. Ook Jan Callewaert (Option) heeft een belang in het bedrijf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content