John McAfee verkoopt tv-rechten op zijn levensverhaal

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

De tv-rechten op het levensverhaal van John McAfee, de kleurrijke oprichter van het gelijknamige securitybedrijf, zijn nu in handen van een Canadese tv-producer.

De tv-rechten op het levensverhaal van John McAfee, de kleurrijke oprichter van het gelijknamige securitybedrijf, zijn nu in handen van een Canadese tv-producer.

John McAfee bevindt zich momenteel in Guatemala, waar hij vecht tegen de uitwijzing naar het land waar hij tot voor kort woonde, Belize. McAfee was illegaal naar Guatemala gemigreerd omdat hij in Belize door de politie gezocht wordt om ondervraagd te worden over de moordzaak op zijn buurman. McAfee vreest echter in Belize te worden vermoord. De Guatemalteekse autoriteiten willen hem echter terugsturen. McAfee zegt nu te willen terugkeren naar de VS.

Het tv-bedrijf Impact Future Media uit Montreal zou nu de exclusieve intellectuele eigendomsrechten gekocht hebben op het levensverhaal van de excentrieke en toch ietwat bizarre ondernemer. Het project voor de documentaire kreeg de naam “Running in the Background: The True Story of John McAfee” mee.

John McAfee was al bijna 20 jaar actief als softwareprogrammeur toen hij eind jaren ’80 zijn securitybedrijf McAfee oprichtte. Het werd een enorm succes. Begin jaren ’90 ging het bedrijf naar de beurs en nauwelijks twee jaar later verkocht McAfee zijn aandelen. Zijn fortuin in die tijd bedroeg ongeveer 100 miljoen dollar. Doorheen de jaren investeerde hij nog in verschillende technologiebedrijven, maar het succes van McAfee benaderde hij nooit meer. Zijn enorme vermogen zou nu, onder mee door de financiële crisis, nog ‘slechts’ 4 miljoen dollar bedragen.

De laatste jaren kwam McAfee nog enkel in het nieuws met yoga-lessen, investeringen in een bedrijf dat ‘natuurlijke antibiotica’ creëert, aanvaringen rond drugs- en wapenbezit met de politie van Belize en nu dus recentelijk de moordzaak op zijn buurman en de daaropvolgende vlucht. De Amerikaanse pers typeert hem daarom momenteel als een rare kwibus die de voorbije jaren danig het noorden is kwijtgeraakt. Je zou voor minder de tv-rechten op zijn levensverhaal kopen…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content