John McAfee vraagt asiel aan in Guatemala

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

De voormalige securitygoeroe John McAfee blijkt, zoals uit metadata van een recente foto was gebleken, wel degelijk in Guatemala te zitten.

De voormalige securitygoeroe John McAfee blijkt, zoals uit metadata van een recente foto was gebleken, wel degelijk in Guatemala te zitten.

John McAfee, de oprichter van securityfirma McAfee (nu eigendom van Intel), wordt gezocht als kroongetuige of verdachte in een moordzaak. Hij is daarvoor al drie weken op de vlucht voor de politie van Belize. Begin deze week mocht blijken uit metadata van een foto dat hij in Guatemala zat, waarna McAfee op zijn blog haastig beweerde dat hij die zogenaamde ‘EXIF’-gegevens had vervalst.

Dat was gelogen, want hij bevestigt nu asiel te willen aanvragen in dat buurland van Belize. “De reden dat ik voor Guatemala koos, is tweeërlei”, zei hij aan persagentschap Reuters. “Het is een land dat grenst aan Belize, het is een land dat de corruptie binnen Belize begrijpt en het allerbelangrijkste: de voormalige advocaat-generaal van het land is de nonkel van Samantha (de vriendin van McAfee, nvdr) en ik wist dat hij ons zou helpen met de juridische zaken.”

McAfee, die zijn haar en baardje nu zwart geverfd heeft, ontkent elke betrokkenheid bij de moordzaak. Hij verwacht geen problemen bij de aanvraag tot politiek asiel in Guatemala.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content