John Mycklebust verlaat Telenet

Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

John Mycklebust verlaat Telenet na 16 maanden. Zijn taak als directeur datacenter, hosting en cloud wordt overgenomen door verkoopsdirecteur Carl Alloin.

De nu 45-jarige John Muckelbust werd in november 2011 aangetrokken door Telenet om het cloud-verhaal uit te werken. Eerder vervulde hij bij de Belgacom bedrijfsafdeling zowat dezelfde functie. Van ’99 tot juni 2005 was hij bij HP business unit manager van de storage afdeling.

In 2008 nam Telenet de hostingleverancier Hostbaket uit Lochristi over. Dat werd en is het platform voor de datacenter en cloudoplossingen. Er werken vandaag een 50-tal medewerkers. John Mycklebust verlaat in onderling overleg Telenet maar blijft wel in de ict-sector actief. Waar hij aan de slag gaat wil hij nog niet kwijt. “Het wordt na de zomer.”

Zijn taak wordt ingenomen door Carl Alloin die sinds zeven maanden opnieuw bij Telenet aan de slag is als verkoopsdirecteur soho en carrier. Van 2004 tot 2007 was deze zoon van gewezen Banksys-oprichter Guy Alloin reeds actief bij Telenet. Begin 2008 koos hij echter voor een job als country manager van Clearwire, later voor een baan bij distributeur Techdata. De erg gedreven Carl Alloin zal bij Telenet nu dus ook de cloud- en hostingactiviteiten onder zijn hoede krijgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content