Kaspersky Lab haalt Eddy Willems binnen

Securityfirma Kaspersky Lab heeft de Belgische securityspecialist Eddy Willems in huis gehaald als ‘Security Evangelist’.

Securityfirma Kaspersky Lab heeft de Belgische securityspecialist Eddy Willems in huis gehaald als ‘Security Evangelist’.

Eddy Willems, één van ’s lands bekendste namen inzake ict-security, mag aan de slag bij Kaspersky Lab. Willems wordt ingedeeld bij de virusanalisten van Kaspersky Lab Worldwide maar zal zich specifiek op Benelux richten. Samen met enkele andere externe experts zal hij verantwoordelijk zijn voor de communicatie over en verklaring van de hedendaagse en toekomstige securitygerelateerde problemen naar de pers, distributeurs, resellers en eindklanten.

Willems (°1962) was de voorbije 11 jaar actief als Anti-Malware Technology Expert bij Noxs Belgium, onderdeel van de Westcon Group, dat het bedrijf vorig jaar overnam van Unit4Agresso. Hij is ook medeoprichter en Directeur Informatie en Pers van EICAR (European Institute for Computer Anti-Virus Research). Willems werkte voorts als security consultant bij enkele grote internationale bedrijven en was ook actief als anti-virusonderzoeker, Wildlist reporter, beveiligingstrainer en spreker tijdens tal van internationale securityconferenties. Ook de Belgische overheid heeft verscheidene keren beroep gedaan op zijn diensten. Willems houdt een [eigen securityweblog] bij.

Partner Content