KBC investeert half miljard euro in big data

Met 500 miljoen euro wil KBC een databank in elkaar zetten die in real time klantgedrag volgt en analyseert. De helft van het bedrag gaat naar ons land.

Met 500 miljoen euro, gespreid over zes jaar, wil KBC een databank in elkaar zetten die in real time klantgedrag volgt en analyseert. De helft van het bedrag gaat naar ons land.

Van de 250 miljoen euro die voor de Belgische afdeling van KBC bestemd is, gaat volgens De Tijd de helft naar nieuwe IT-systemen, de andere helft gaat naar personeel. Zo is er sprake van een team voor data-analyse. KBC deed de plannen uit de doeken op zijn Investor Day.

Concreet wil de bank dat zijn vier kanalen: de bankkantoren, het callcenter, online en mobiel beter in elkaar overvloeien. “Wanneer we zien dat een klant ’s avonds op zoek is gegaan op onze website, kan een medewerker van KBC de dag erop telefonisch contact opnemen.” Daniel Falque, ceo van KBC België aan De Tijd.

Hoewel we ons kunnen inbeelden dat niet iedereen gediend is met een telefoontje na een websitebezoek, benadrukt KBC wel dat het geen intentie heeft om de grenzen van de privacywetgeving af te tasten. Zo zijn er geen plannen om klantgegevens te verkopen aan andere bedrijven. Enkele maanden geleden kwam ING in Nederland wel met zo’n plan, waarmee de bank veel kritiek oogstte.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content