KPN verliest weer CEO-kandidaat

Voorlopig resteren interne kandidaten om Scheepbouwer op te volgen.

Voorlopig resteren interne kandidaten om Scheepbouwer op te volgen.

Telecomconcern KPN heeft nog altijd geen geschikte opvolger gevonden voor zijn scheidend bestuursvoorzitter Ad Scheepbouwer. Twee beoogde kandidaten zeggen geen interesse te hebben. Nadat eerder Telenet-topman Duco Sickinghe dit liet weten, meldt nu ook Niek Jan van Damme dat hij zijn huidige functie als managing director van de Duitse activiteiten van Deutsche Telekom niet zal opgeven voor KPN.

Dat staat te lezen bij Computable. Van Damme was tot halverwege 2009 bestuursvoorzitter bij telecomaanbieder T-Mobile Nederland en stapte toen over naar een directiefunctie bij Deutsche Telekom. Sinds april 2010 is hij bovendien bestuursvoorzitter van de Duitse tak van het telecombedrijf.

Ook Duco Sickinghe ontkent formeel dat hij naar KPN vertrekt. De Nederlandse topman van het Vlaamse telecombedrijf Telenet meldde zich half september af voor de race: “Ik blijf maar telefoontjes krijgen van Nederlandse vrienden, maar ik ontken dat ik naar KPN ga. Ik blijf in België.”

De huidige ceo van KPN Ad Scheepbouwer heeft aangegeven in 2011 te vertrekken. Het concern wil voor afloop van het derde kwartaal van 2010 zijn opvolger bekendmaken.

Behalve Sickinghe en Van Damme worden ook de KPN’ers Eelco Blok en Baptiest Coopmans genoemd als kandidaat. Blok leidt momenteel alle internationale activiteiten van KPN. Coopmans is verantwoordelijk voor de Nederlandse telecomactiviteiten van KPN en de activiteiten van ict-dochterbedrijf Getronics. De telecomaanbieder zou echter een voorkeur hebben voor een externe kandidaat.

Bron: Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content