Kwart van werkenden zit hele dag achter een scherm

© Getty Images

Ruim een kwart van de werkenden besteedt zo goed als de hele werktijd aan werken met een computer of een smartphone. Dat blijkt uit nieuwe gegevens van Statbel.

Voor 25,8% van de werkenden gaat de volledige of het grootste deel van de werktijd naar taken die digitale vaardigheden vereisen. Het gaat dan om taken die hij of zijn met een computer, tablet, of smartphone uitvoert. Telefoongesprekken worden hier niet meegerekend. Vooral administratief personeel (54,2%) en managers (42,8%) besteden het grootste deel van de werktijd aan werk met de computer of een ander digitaal apparaat. Iets meer vrouwen (27,3%) dan mannen (24,4%) zitten het grootste deel van de werkdag achter een scherm, net als meer werkenden met een hoog onderwijsniveau (39,3 %) dan werkenden met een midden (16%) of laag onderwijsniveau (5,3%).

De gegevens komen uit de Enquête naar Arbeidskrachten, die binnen de EU-lidstaten 17.800 personen van 15 jaar tot en met 74 jaar bevroeg. Het was de eerste keer dat er in de enquête ook vragen werden gesteld over de vaardigheden die verband houden met een job.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content