Laatste WorldCom-overlever weg bij Verizon Business België

Met het vertrek van Jan Thielemans verlaat de laatste bekende WorldCom-overlever de telecomoperator Verizon Business België.

Met het vertrek van Jan Thielemans verlaat de laatste bekende WorldCom-overlever de telecomoperator Verizon Business België.

Jan Thielemans was één van de eerste werknemers toen WorldCom België tien jaar geleden, op 1 juli 1997 werd opgericht als joint venture van WorldCom en de Brusselse kabeloperator Coditel. Jan Thielemans, die actief was als wholesale en carrier manager, zag de telco meerdere malen veranderen van naam. In de zomer van 2002 brak het schandaal uit rond WorldCom over een miljoenenfraude met de boekhouding en werd ceo Bernie Ebbers naar de gevangenis gestuurd. De naam WorldCom moest plaats maken voor MCI dat eerder door WorldCom was overgenomen. Groeps ceo Michael Capellas moest het bedrijf rechttrekken.

Eind 2005 is het verkocht aan Verizon Business. Op 18 januari wordt het dan ook officieel Verizon Business België. Sindsdien zijn alle sleutelfiguren vervangen, waaronder ook managing director Christine Castelein. Verizon Business telt in ons land nog steeds 180 werknemers, goed voor een omzet van ruim 187 miljoen euro in 2005. Het is samen met BT en Orange Business Services één van de grote concurrenten voor corporate ondernemingen en multinationals.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content