Lanci wordt EMEA-baas Lenovo

Gianfranco Lanci had in 2011 Acer al ingeruild voor Lenovo.

Gianfranco Lanci had in 2011 Acer al ingeruild voor Lenovo.

De Italiaan Gianfranco Lanci, voorheen ceo van Acer, is door de Chinese pc-leverancier Lenovo benoemd tot emea-baas. Lanci werkte als sinds het najaar van 2011 als consultant bij Lenovo. Hij moest toen de overname van de Duitse pc-leverancier Medion binnen Lenovo in goede banen leiden.

Lenovo heeft recentelijk zijn pc-business gereorganiseerd en in vier divisies gedeeld. Dat is Noord-Amerika, China, EMEA en Azië, Pacific & Latijns-Amerika. Voorheen was de pc-divisie verdeeld in drie divisies: Markets, Emerging Markets en China. Lanci is verantwoordelijk voor de hele emea-regio (Europa, Midden-Oosten en Afrika). De Nederlander Milko van Duijl, voorheen het gezicht van Lenovo Europa als directeur van Emerging Markets, wordt de nieuwe baas van het onderdeel Lenovo Pacific en Latijns-Amerika.

De nieuwe structuur wordt per 2 april 2012 van kracht. Volgens Lenovo-ceo Yuanging Yang moet de nieuwe structuur ertoe leiden dat Lenovo een sterkere speler wordt op het gebied van pc’s, mobiele apparatuur en innovatieve technologie.

Lanci werkt sinds september 2011 bij Lenovo. Hij moest in 2011 de overname van de Duitse pc-leverancier Medion binnen Lenovo in goede banen leiden. Lenovo kocht Medion in juni 2011 voor een bedrag van 670 miljoen dollar. Nu moet Lanci er voor zorgen dat consumenten meer Lenovo-pc’s gaan kopen. Dat moet gebeuren via een indirect verkoopkanaal dat bestaat uit resellers en ict-dienstverleners.

Lanci werkte eerder veertien jaar voor het Taiwanese Acer. Onder zijn leiding wist Acer snel te groeien. In maart 2011 trad hij af na een verschil van mening met de directie van Acer.

In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content