Leegloop bij DNS.be

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Het gaat van kwaad naar erger bij DNS.be. Na het vertrek van topman Marc Van Wesemael en cto Peter Janssen, houden nu ook Jan Jansen (Chief Operations), Geert Debyser (Chief Software Development) en woordvoerder Hans Seeuws het voor bekeken bij de Belgische domeinbeheerder.

Het gaat van kwaad naar erger bij DNS.be. Na het vertrek van topman Marc Van Wesemael en cto Peter Janssen, houden nu ook Jan Jansen (Chief Operations), Geert Debyser (Chief Software Development) en woordvoerder Hans Seeuws het voor bekeken bij de Belgische domeinbeheerder.

Op enkele maanden tijd heeft zowat het hele managementteam zijn ontslag ingediend. De overige personeelsleden maken zich intussen erg ongerust. Officieel heet het dat Geert Debyser, Jan Jansen en Hans Seeuws een eigen project gaan lanceren, maar een bron binnen het bedrijf laat weten dat de drie opstappen omdat ze zich niet kunnen verzoenen met de gang van zaken binnen de organisatie.

“De Raad van Bestuur is duidelijk niet van plan om de innovatieve reputatie die DNS.be het voorbije decennium verworven had, te bestendigen”, aldus de bron. “Men wil van DNS een zo goedkoop mogelijke organisatie maken, waar men verder niet te veel naar moet omkijken. En daar hebben heel wat mensen het erg moeilijk mee.”

“Het [vertrek van Marc van Wesemael] was een eerste signaal dat het zo niet verder kon. Het [opstappen van Peter Janssen] was de bevestiging”, klinkt het. Intussen weet de Raad van Bestuur niet meer van welk hout nog pijlen te maken. “Interim-manager Jo Van Gorp weet absoluut niet welke stappen hij moet ondernemen om DNS.be terug op de rails te krijgen.”

Buiten de aanstelling van een interim-manager, zou er niets veranderd zijn bij DNS.be, en blijft de domeinbeheerder ter plaatse trappelen. “Dat Jan Jansen en Geert Debyser -nota bene de mensen die door Van Gorp aangesteld waren om Peter Janssen te vervangen- er nu ook de brui aan geven, is veelzeggend. Mensen vertrekken toch niet zo maar in crisistijd?”

Het project dat Geert Debyser, Jan Jansen en Hans Seeuws willen lanceren, betreft een soort adviesbureau rond DNSSEC. Het nieuwe beveiligingsprotocol, dat in 2010 geïmplementeerd moet worden bij DNS.be, zou een min of meer waterdichte oplossing bieden voor de verdediging van de integriteit van het domeinnaamsysteem.

UpdateIn een reactie ontkent Jo Van Gorp dat DNS.be er slecht aan toe is. “De vijftien mensen die overblijven, zijn nog erg gemotiveerd en kunnen zich wél vinden in de lijn die we voor het bedrijf hebben uitgetekend.”De interim-manager van DNS.be wijst met een beschuldigende vinger in de richting van Debyser, Jansen en Seeuws. “Dat trio is al langer bezig met een nieuw project, en heeft nu een buitenlandse investeerder gevonden. Goed voor hen, daar heb ik geen probleem mee. Maar dat er dan niemand komt zeggen dat we DNS laten verkommeren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content