Leon de Werker is nieuwe Regional Director Benelux van VMware

. © .
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

VMware stelt Leon de Werker (53) aan als Senior Regional Director Benelux. In deze rol werkt hij nauw samen met de lokale VMware­teams en ­partners om VMware’s groei te versnellen in de ‘software­defined datacenter’­-, ‘end­user computing’-­ en ‘hybrid cloud­markt’-segmenten in België, Nederland en Luxemburg.

De Werker zal vanuit Nederland rapporteren aan David Parry­Jones, VP en General Manager Northern Europe bij VMware. De Werker volgt Peter Klint op, die een nieuwe functie vervult binnen VMware als Senior Director Northern Europe voor de Network and Security­business.

“Leon’s aanstelling komt op een moment dat VMware zijn klanten steeds meer wil faciliteren in hun weg naar digitale transformatie. We hebben er alle vertrouwen in dat zijn uitgebreide ervaring van grote waarde is bij onze groeistrategie voor de Benelux”, zegt David Parry­Jones, VP en General Manager Northern Europe bij VMware.

Voor zijn benoeming bij VMware, was De Werker Country Manager bij ServiceNow in Nederland. Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring in de it-­industrie, waar hij als engineer begon en vervolgens verschillende it-­management­, marketing­-sales­ en channel-­rollen heeft vervuld.

Voordat hij Operations Director werd van Dow Jones Benelux, gaf hij leiding aan salesteams, partnerteams en global account-teams voor BMC Software, Mercury Interactive en HP Software.

“Ik kijk er naar uit om me bij het Benelux­-team te voegen en samen met het ecosysteem het volgende tijdperk van VMware te gaan leiden”, aldus De Werker, “waarin we klanten ondersteunen in het nieuwe tijdperk van digitale transformatie en hen gebruik laten maken van de voordelen die dit nieuwe tijdperk van disruptieve mobiele en cloud­technologieën biedt.”

De Werker heeft elektrotechniek gestudeerd aan de HTS te Hilversum. Hij is geboren in Amsterdam, getrouwd en woont in Den Haag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content