Logica schrapt honderden Benelux-banen

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Logica wil wereldwijd 1300 jobs schrappen, waarvan bijna de helft Belgische en Nederlandse banen.

Logica wil wereldwijd 1300 jobs schrappen, waarvan bijna de helft Belgische en Nederlandse banen.

Het Britse ict-dienstenbedrijf Logica zegt dat de ‘omstandigheden zijn verslechterd’, voornamelijk in de Benelux, waar het bedrijf verlies draait. Volgens het bedrijf stellen klanten investeringen uit door de onzekere economische vooruitzichten. Opmerkelijk is dat de totale groep dit jaar wel nog altijd een omzetgroei van ongeveer 3 procent zal boeken en een onderliggende winst tot 295 miljoen euro (250 miljoen Britse pond). Maar het bedrijf wil de operationele marge nog vergroten.

In Nederland en België zullen er daarom bij Logica tussen de 450 en 550 jobs verdwijnen. In Zweden en het Verenigd Koninkrijk worden nog eens 650 jobs geschrapt. Hoeveel er precies in België weggesneden worden, zou pas morgen duidelijk zijn, zo meldt persagentschap Belga.

De Belgische vestiging draaide in 2010, volgens cijfers van de Nationale Bank, een omzet van zo’n 60 miljoen euro met ongeveer 400 mensen. Het grootste deel van het Benelux-personeel werkt echter in Nederland.

Naast de besparingen op personeel gaat het bedrijf trouwens ook de helft van de Belgische en Nederlandse kantoorruimte verkopen. De totale besparingsoperatie zou zo’n 70 miljoen euro moeten opleveren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content