Luc Defieuw nieuwe baas bij Alcatel-Lucent Benelux

Luc Defieuw volgt Paul Depuydt op als topman van Alcatel-Lucent Benelux. Defieuw heeft heel zijn loopbaan bij de telecomgigant doorgebracht.

Luc Defieuw volgt Paul Depuydt op als topman van Alcatel-Lucent Benelux. Defieuw heeft heel zijn loopbaan bij de telecomgigant doorgebracht.

De 52-jarige Luc Defieuw studeerde wiskunde aan de KULeuven, begon als leraar informatica in Kortrijk, maar ging in 1986 aan de slag bij ‘den Bell’ in Antwerpen als training engineer. Twee jaar later werd hij marketing & sales manager bij Alcatel Network Services. Hij groeit snel doorheen heel de organisatie en kent het bedrijf als z’n broekzak. Eind jaren ’90 werd hij hoofd account manager bij Belgacom, de belangrijkste Belgische klant van Alcatel. Belgacom lanceerde toen zijn succesvolle ADSL-verhaal.

Begin 2003 werd hij general manager van de optical netwerkafdeling en verantwoordelijk voor Noord-Europa. Nog geen jaar later wordt hij ceo van Groot-Brittannië en Ierland. In december 2006 wordt de intelligente Defieuw vice president voor de regio Noord voor heel Europa. Hij maakt de moeilijke integratie met Lucent van erg nabij mee en wordt in Parijs verantwoordelijk voor de wereldwijde procurement-activiteiten van Alcatel, goed voor 2,2 miljard euro. Luc Defieuw keert nu opnieuw terug naar zijn heimat in Antwerpen.

Paul Depuydt [kondigde in februari al aan] dat hij Alcatel-Lucent verlaat. Hij gaat aan de slag als chief administration officer bij het placticsbedrijf Ravago.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content