Management buy-in bij Unicon Solutions

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Patrick De Deken en Luc De Clerck (allebei ex-Cegeka) nemen het bedrijf over.

Het Antwerpse informatica-adviesbureau Unicon Solutions krijgt nieuwe eigenaars. Een privé-investeerdersgroep aangestuurd door de Belgische ondernemers Patrick De Deken en Luc De Clerck neemt het bedrijf over en verkrijgt via een management buy-in-operatie tachtig procent van de aandelen. De bestaande aandeelhouders Roland Leroy en Philippe Van Haren stappen opnieuw in het kapitaal voor de resterende twintig procent. Strategische ICT-ondersteuning aan middelgrote tot grote industriebedrijven is sinds de oprichting de commerciële speerpunt van Unicon Solutions. De nieuwe aandeelhouders willen het protfolio verruimen met diensten om klanten te begeleiden bij ICT-governance, met name service-, project- en programmamanagement.

Patrick De Deken, de nieuwe bestuursvoorzitter van Unicon, legt uit waarom: “Elk ict-project, van softwareintegratie tot outsourcing, zorgt voor veranderingen. Met het uitgebreide portfolio kan Unicon zijn klanten helpen om die change management-processen in goed banen te leiden. Daarmee zorgen we ervoor dat hun ict-leveranciers efficiënter kunnen werken, en op tijd en binnen budget kunnen opleveren.”

Met het vernieuwde aanbod wil Unicon Solutions naar eigen zeggen doorgroeien tot een referentiedienstverlener in strategisch ict-advies en governance . “We hebben onze ambities verankerd in een vijfjarenplan. We willen binnen die termijn stabiel groeien tot een bedrijf met ongeveer 50 medewerkers”, zegt Luc De Clerck, bestuurder bij Unicon Solutions.

Zowel Patrick De Deken als Luc De Clerck hebben een verleden bij Cegeka. De Deken was er tot voor kort directeur business development, De Clerck was er tot in mei jongsleden nog managing director.

Dirk Laurijssen leidt nieuwe afdeling

Oprichter Roland Leroy blijft de afdeling ICT-strategie leiden. Daarnaast heeft Unicon Solutions Dirk Laurijssen aangesteld om de nieuwe ICT-governancediensten te commercialiseren en uit te bouwen. Laurijssen heeft een jarenlange ervaring ter zake opgebouwd in zowel lokale als internationale projecten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content