Masterproef over blockchain wint Internet Student Paper Award

Elise Melchior (2e van rechts): "Ondanks dat blockchain reeds veel wordt toegepast, blijft de complexe technologie bij velen onbekend." © .

Elise Melchior, een rechtenstudente aan de UNamur wint de Internet Student Paper Award van ISPA. Haar masterproef bestudeert de nood aan regulering van blockchain.

Voor haar masterproef wint de studente een prijs van duizend euro. Pauline Limbrée, eveneens van de UNamur, behaalt de tweede plaats met werkstuk over hacking. Marte Sledsens van UGent eindigde derde met een thesis over Instagram.

De prijsuitreiking gaat uit van ISPA, de sectorvereniging van internet providers. De jury was onder de indruk van de kennis van de technische aspecten die Melchior had rond blockchain. Die jury bestond uit Professor Cécile De Terwangne (UNamur), Olivier Bonaventure (UCL), Tanguy De Lestré (Kabinet Bianca Debaets), Professor Bernard Manderick (VUB) en Kristof Van der Stadt, hoofdredacteur van Data News.

“Ik ben erg blij dat ik de eerste prijs heb behaald in de ISPAward voor mijn masterproef die een juridische analyse doet van bepaalde aspecten rond de technologie van blockchain. Ondanks dat blockchain reeds veel wordt toegepast, blijft de complexe technologie bij velen onbekend, terwijl het veel mogelijkheden biedt. Ik wil graag mijn promotor van mijn masterproef bedanken, Mr. Hervé Jacquemin, en mijn stiefvader, Philippe Chevalier, een grote informaticus, waarmee ik talrijke discussies over het onderwerp heb gehad, die mijn kennis over het onderwerp hebben verbeterd.” Aldus winnares Elise Melchior.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content